Opstellingen Middag

Is er een terugkerend thema in je leven wat je dieper zou willen onderzoeken met behulp van een opstelling? Of ben je eigenlijk nog niet bekend met het fenomeen opstellingen en zou je er weleens kennis mee willen maken door deel te nemen aan een middag als deze? In beide gevallen ben je van harte welkom op deze opstellingenmiddag.

De opstellingen kunnen deze middag over allerlei thema´s gaan, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, familie, relaties of werk. Er is ruimte voor 2 tot maximaal 3 mensen om een vraag in te brengen en voor circa 8-10 mensen om als representant deel te nemen. Wanneer je een vraag wilt inbrengen, kun je me dit mailen, waarna we even kort telefonisch contact zullen hebben.

opstellingenmiddag roman-kraft-60298-unsplash

De onderstroom bepaalt en de kracht van opstellingen

Stef Bos verwoordt het zo mooi in een van zijn songs: “De Golven zijn de dagen, de dagen van het jaar. Het lijkt of zij vertellen, hoe het ons vergaat. Maar de onderstroom, die niemand ziet, bepaalt de richting op elk gebied.”

Opstellingen gaan over het ervaren en waarnemen van deze onderstroom. Van dat wat normaal gesproken niet direct zichtbaar is, maar wat we wel kunnen voelen als een trekkende kracht, die ons handelen in het hier en nu (meestal in negatieve zin) bepaalt zonder dat we daar invloed op lijken te hebben.
Vaak herkennen we dat er iets speelt in de onderstroom wat niet gezien is of geen plek heeft gekregen, aan het terugkerende karakter van het thema in jouw leven van hier en nu. Het is een herhalend patroon, een terugkerend gevoel, een chronische ziekte of terugkerend symptoom, wat je steeds weer lijkt te overkomen, zonder dat je er invloed op hebt.

Met de opstelling maken we zichtbaar wat er werkelijk speelt in de onderstroom.
Met welk verborgen verhaal of met welke weggestopte gevoelens uit het familiesysteem, jouw hier en nu thema resoneert.
Als opsteller, representant of vraagsteller, steeds ervaren we daar in de onderstroom de diepe kracht van het systemisch veld. Een ‘wetende’ kracht die ons verbindt met de levensstroom, van waaruit inzicht, acceptatie en beweging kan ontstaan in de vastzittende patronen en emoties en van waaruit je weer vrijer in het leven kan staan.

Dit betekent dat je niet alleen als vraagsteller, maar ook als representant in de opstelling van iemand anders, inzichten en beweging kan ervaren in jouw eigen persoonlijke situatie of thema.

Begeleiding

Voelen, ervaren en waarnemen in het lichaam zijn de kernwoorden op een middag als deze. In mijn begeleiding neem ik je op een veilige en compassievolle manier mee in het (leren) voelen,  waarnemen en ontdekken wat jouw lichaam je vertelt. De opstellingen vinden voor een groot deel in stilte plaats, waarbij ik de stroming van het nieuwe opstellen volg. Dit betekent dat we geen bewegingen forceren om de ordening te herstellen, maar de bewegingen in het veld volgen. Deze nadruk op de beweging die van binnenuit gemaakt wil worden vraagt geregeld om geduld en om het zogenaamde ´niet weten´ uit te houden en de behoefte aan begrijpen even los te laten. Wel zal ik tijdens de opstelling geregeld naar de ervaringen en waarnemingen vragen bij zowel de vraagsteller zelf als bij de representanten in het veld.

Over Stefanie Bussing
_MG_1631Na de algemene opleiding familie- en organisatie opstellingen heeft Stefanie zich gespecialiseerd in het begeleiden van opstellingen in relatie tot ziekte en gezondheidsvragen en het blootleggen van het zielvolle perspectief daarbinnen. Het lichaam en het aanwezig zijn in het lichaam vormt voor haar de basis van waaruit ze werkt. Ze gebruikt in haar begeleiding het opstellingenwerk in combinatie met lichaamswerk, een krachtige combinatie die steeds weer laat zien dat de lichaamsgerichte benadering helpt om de zielsbeweging uit de opstelling te integreren in het lichaam. Iets wat vaak direct voelbaar (en tastbaar) is voor de vraagsteller.

Stefanie zelf over haar eigen reis: ”Ze zeggen wel, ´you teach what you have to learn most´. Ik kan me daar wel in vinden. Een jaar of 10 geleden stapte ik na jaren dralen over de drempel. De signalen van mijn lichaam kon ik niet langer negeren en mijn eigen innerlijke reis naar voelen in mijn lichaam was een feit. Counseling, healing en familieopstellingen brachten me van mijn veilige haven in mijn hoofd naar mijn hart en lichaam. Echter, toen het opstellingenwerk via het lichaam op mijn pad kwam, werd er iets in mij geopend, van waaruit het zich als vanzelf lijkt te ontvouwen. Hier komt alles samen wat ik hiervoor geleerd heb in een manier van werken, die volledig natuurlijk door me heen stroomt.”

Praktische Informatie

Data: Deze middagen plan ik in op basis van de vraag. Dus wanneer je dit graag wilt, dan plannen we samen een geschikt moment. Vervolgens zet ik het breder uit in mijn netwerk, zodat mensen zich op kunnen geven om als representant / vraaginbrenger deel te kunnen nemen. Op 1 middag behandelen we maximaal 3 vragen.

Tijd: precieze tijd is afhankelijk van het aantal vragen
indicatie: 13:45 uur tot 17:15 uur (inloop om 13:30 uur)

Locatie: Flow Plaza, Zaanenstraat 18-I, Haarlem

Jouw Bijdrage: €25 voor representanten en  €150 om een vraag in te brengen (beide incl btw)

Inschrijven: Om je aan te melden stuur je een mail naar stefanie@beallyoucanbe.nl. Vermeld in de mail graag je naam, telefoonnummer en of je als je representant wilt deelnemen of zelf een vraag wilt inbrengen. In dat laatste geval neem ik nog even telefonisch contact met je op voor een korte kennismaking en om te bevestigen of er op de betreffende middag nog plek is om een vraag in te brengen.

Wil je een factuur op je bedrijfsnaam ontvangen, stuur me dan in de aanmeldingsmail ook graag jouw factuurgegevens.

Voor meer informatie kun je ook een mail sturen naar bovenstaand adres of me bellen op nummer +31648102716

Graag ontmoet ik je.

Warme groet

Stefanie Bussing

Stefanie over het systemisch werk:
“Wat me vanaf het begin heeft geraakt in het opstellingenwerk is de eenvoud en helende werking die ervan uit kan gaan, wanneer we ons kunnen overgeven aan ‘het niet weten’. Mijn werk en specialisme weerspiegelen direct ook de reis die ik zelf ben gegaan en nog ga in het aanwezig zijn met dat wat is.”

W. http://www.stefaniebussing.nl – M. stefanie@beallyoucanbe.nl – T. 06 48 10 27 16

Stefanie Bussing is de vrouw achter Counselingpraktijk ‘Be all you can Be’. Zij begeleidt mens en organisatie in vragen rondom vrouw zijn, vitaliteit en gezondheid en in vragen rondom leven met ziekte (specifiek kanker).
Haar uitgangspunt is een vitaal leven, waarin je je volledige potentieel benut en leeft. In haar begeleiding is bewustwording een sleutel. Zij helpt mensen bij het vinden van een nieuw perspectief in situaties waarin zij zich uit het lood geslagen voelen. De ervaring leer
t dat dit helpt bij het hervinden van  de innerlijke kracht en balans en dat daardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.
In haar werk maakt zij onder meer gebruik van het systemisch werk van Bert Hellinger (opstellingen), Opstellingen in het lichaam (systemisch zielswerk in het lichaam), Transactionele Analyse, The Reconnection® & Reconnective Healing®, teachings van o.a. Eckhart Tolle en Adyashanti en bovenal uit het leven zelf.

Stefanie was een aantal jaren als opsteller en opleider verbonden aan de Academie voor Opstellingen 

Aangesloten bij Bewust Haarlem 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.